Schneider Electric: kontrolni, merni i elektromehanički releji

Jedan od najvećih troškova proizvodnje je cena rada, koja je naglo porasla tokom godina, stavljajući veći pritisak na proizvođače da balansiraju između troškova rada i maksimiziranja profita. Rešenje u tom slučaju nude različite tehnologije za smanjenje potrebnog vremena u procesima koji se ponavljaju, čime se povećava produktivnost rada. Ušteda od minimalnih 5 minuta tokom instalacije za svaku mašinu može eksponencijalno uštedeti ogromnu količinu vremena kada je reč o većem broju mašina.

PHOTO: Schneider Electric

Tradicionalno, mnogi releji na tržištu su često dizajnirani sa vijčanim stezaljkama, što ne iznenađuje s obzirom da su vijčani terminali prisutni već dugo vremena. Zbog potrebe za zatezanjem šrafova, vijčane stezaljke su veoma zavisne od ljudske interakcije. Schneider vam donosi razne tehnologije povezivanja u relejima kako biste uštedeli vreme ožičenja i poboljšali efikasnost.

Povezivanje pomoću opruge

Jednostavno povezivanje uz pomoć opruge postiže se korišćenjem odvijača kojim se samo gurne opružni terminal, tako da otvara prednapregnutu oprugu koja omogućava lako stavljanje ili uklanjanje žice. Iako je odvijač još uvek neophodan, specifičan obrtni moment nije neophodan za povezivanje i fiksiranje, tako da je učešće ljudskog faktora smanjeno u odnosu na druge načine povezivanje.

 tehnologije povezivanja industrijskih releja

Štaviše, opružni terminali obezbeđuju potpun rad bez održavanja jer nema potrebe da brinete o otpuštanju vijaka tokom rada i transporta. Sve ovo znači manje posla i vremena potrebnog za montažu.

Povezivanje putem “Push-In” terminala

Tehnologija se stalno razvija, sa sve većim brojem inovativnih dizajna terminalnih blokova na tržištu. Posebno, push-in tehnologija postaje sve očiglednija u mnogim industrijskim proizvodima, uključujući releje. Ova nova metoda ožičenja omogućava korisnicima da jednostavno gurnu žice u terminalni blok radi povezivanja. Rade slično kao i opružni terminali, osim što vam nije potreban odvijač da biste oslobodili žice, već je to moguće uraditi prstima. Stoga je očigledno da utični terminali zahtevaju najmanje interakcije ljudi, što u velikoj meri smanjuje vreme potrebno za ožičenje. Zbog minimalne sile umetanja i velike sile izvlačenja za ožičenje, utični terminali su idealni za mnoge primene u okruženjima sa visokim vibracijama ili teškim uslovima.

 tehnologije povezivanja industrijskih releja

PHOTO: Schneider Electric

Ukoliko ste zainteresovani da ubrzate instalaciju i smanjite održavanja, istražite nove tehnologije povezivanja: spring terminals, push-in terminals.

Otkrijte  Schneider Electric Relays releje sa različitim tehnologijama povezivanja da biste danas pojednostavili instalaciju i poboljšali efikasnost. Kliknite ovde da saznate više!

 


O kompaniji Schneider Electric
U kompaniji Schneider veruju da je pristup energiji i digitalnom svetu osnovno ljudsko pravo. Podstiču sve da maksimalno iskoriste svoju energiju i resurse, u skladu sasvojim sloganom Life Is On svuda, za svakoga, u svakom trenutku.

Obezbeđuju digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije u cilju efikasnosti i održivosti. Kombinuju vodeće svetske tehnologije, automatizaciju u realnom vremenu, softvere i usluge u domenu energetike u integrisanim rešenjima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.

Posvećeni su stvaranju nebrojenih mogućnosti otvorene, globalne, inovativne zajednice koja sa žarom deli našu suštinsku svrhu i inkluzivne i osnažujuće vrednosti.
www.se.com/rs
www.se.com

Marija Dakić