Prvi EcoStruxure™ 6U nazidni mikro data centar serije C odlikuje se niskoprofilnim dizajnom, zauzima 60 odsto manje prostora i omogućava postavljanje velikih edge servera

 • Novi sistem za procenu bezbednosti uređaja u okviru softvera EcoStruxure IT Expert unapređuje sajber bezbednost
 • EcoStruxure™ nastavlja da se razvija uz kompletnu, ali pojednostavljenu ponudu za data centre, od cloud do edge

Schneider Electric, lider u oblasti digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacije, pojednostavio je i prilagodio data centar rešenja za novi, hibridni IT svet uvođenjem EcoStruxure data centar rešenja. Najnoviji rezultati razvoja integrisanih sistema kompanije Schneider Electric, EcoStruxure data centar rešenja, osmišljeni su da njihovo napajanje, sistem hlađenja, rekovi i upravljanje omogućavaju postavljanje udaljenih IT mreža u svim okruženjima, od malih edge do velikih cloud data centara.

Četiri brza, fleksibilna rešenja za jednostavno upravljanje i konfigurisanje koja su izuzetno bezbedna i koriste najnoviju tehnologiju upravljanja:

 • EcoStruxure mikro data centar: serije S, C i R
  Kućište sa jednim rekom sa uređajima za daljinski nadzor i upravljanje, servisiranje, fizičku bezbednost, UPS, distribuciju napajanja i hlađenje omogućava brzu, jednostavnu i prilagođenu izradu, primenu i upravljanje rešenjima u edge računarstvu u različitim okruženjima.
 • EcoStruxure redni data centar: serije S, C i R
  Gotova rešenja u jednom redu za modernizaciju infrastrukture uz lako konfigurisanje i podešavanje po obimu uključuju rekove, sisteme napajanja, hlađenja i upravljanja, za brzu i jednostavnu instalaciju i rad u različitim okruženjima.
 • EcoStruxure pod data centar: pod
  Inovativni pod sistemi spremni za smeštanje u rek namenjeni instalaciji IT opreme potrebne veličine, pojednostavljenog dizajna i načina postavljanja za laku integraciju sa različitim konfiguracijama za hlađenje i napajanje, doprinosi smanjenju troškova za čak 15 odsto.
 • EcoStruxure modularni data centar: kompaktni; IT; velike snage
  Gotova, testirana rešenja isporučena kao funkcionalni blokovi za napajanje, IT ili kompaktni data centri sa mogućnošću fleksibilnog i predvidivog postavljanja i brzog povećanja kapaciteta.

6U nazidni EcoStruxure mikro data centar rešava izazove edge računarstva
Da bi zadovoljile potrebe današnjeg digitalizovanog sveta, kompanije svih veličina prolaze kroz proces transformacije. Zato se IT sistemi postavljaju bliže mestu gde se podaci kreiraju i obrađuju – što predstavlja revolucionarni trend pod nazivom edge računarstvo. 6U nazidni mikro data centar kompanije Schneider Electric je namenjen edge računarstvu tamo gde su radni prostor i izdržljivost od najveće važnosti i omogućava korisnicima da podrže ključne elemente poslovanja u okruženjima bez IT podrške.

„Zahvaljujući kreativnom dizajnu i funkcionalnosti 6U nazidnog EcoStruxure mikro data centra, možemo da ponudimo nove mogućnosti instaliranja izdržljive IT opreme u edge okruženju, čime digitalnu transformaciju pretvaramo u stvarnost“, izjavio je Džim Simoneli, potpredsednik za nove biznise kompanije Schneider Electric.

Novi sistem za procenu bezbednosti uređaja u okviru softvera EcoStruxure IT Expert kompanije Schneider Electric povećava sajber bezbednost
Sa naglim razvojem edge mreža, IT profesionalci suočavaju se sa novim izazovima na polju bezbednosti. Procenjuje se da je na godišnjem nivou 61 odsto malih i srednjih preduzeća pogođeno sajber napadima. U cilju zaštite, Schneider Electric je predstavio novi sistem za procenu bezbednosti uređaja u okviru EcoStruxure IT Expert-a™, softvera za nadzor i upravljanje lokalnim edge mrežama, distribuiranom IT opremom i data centrima. Ovaj novi sistem smanjuje rizik od neovlašćenog pristupa i štedi vreme tako što korisnicima omogućava da prepoznaju pretnje i brže primene preventivne mere, čime se umanjuju šanse za prekide u poslovanju i gubitak podataka.

O kompaniji Schneider Electric
Mi u kompaniji Schneider verujemo da je pristup energiji i digitalnom svetu osnovno ljudsko pravo. Podstičemo sve da maksimalno iskoriste svoju energiju i resurse, u skladu sa našim sloganom Life Is On svuda, za svakoga, u svakom trenutku.

Obezbeđujemo digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije u cilju efikasnosti i održivosti. Kombinujemo vodeće svetske tehnologije, automatizaciju u realnom vremenu, softvere i usluge u domenu energetike u integrisanim rešenjima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.

Posvećeni smo stvaranju nebrojenih mogućnosti otvorene, globalne, inovativne zajednice koja sa žarom deli našu suštinsku svrhu i inkluzivne i osnažujuće vrednosti.

www.se.com

Heštegovi: #EcoStruxure #EdgeComputing #LifeIsOn#InnovationSummit
*https://www.hiscox.co.uk/cyberreadiness

Aleksandar D.
Follow me