USB interfejs je veoma brzo postao popularni globalni standard, kog podržavaju mnoga komercijalna preduzeća i organizacije za standardizaciju tehničkih rešenja. Ovaj praktični konektor toliko je prisutan u domaćinstvima da se na njega oslanjamo pri prenošenju podataka ili za napajanje baterija kod mnogih uređaja: telefona, pametnih telefona, tableta, MP-3 plejera, digitalnih foto-aparata i uređaja za satelitsku navigaciju – za sve njih koristimo ovaj sveprisutni konektor.  Međutim, problem nastaje kada dođe trenutak da punimo baterije ovih aparata: Gde je punjač? Veoma često, ovo pitanje prati dilema oko odluke koji kućni aparat da u tom slučaju isključimo kako bismo omogućili punjenje drugog, ukoliko smo punjač pronašli. Sa Busch-Jaeger SCHUKO® utičnicama sa integrisanim USB konektorom, ovakve nedoumice su sada iza nas.

01_puls_editorial_inhalt.qxp

Ovim proizvodom omogućeno je da odgovarajući pametni telefoni, tableti, foto-aparati ili MP-3 plejeri mogu da se pune bilo gde u kući na fiksiranom mestu: na novoj SCHUKO® USB utičnici. Traganje za USB punjačima od kojih svaki ima svoj zasebni adapter i električni kabl, sada je stvar prošlosti. Punjenje baterija još više je olakšano time što se ne remeti mogućnost upotrebe standardnog mesta na utičnici za istovremeno napajanje drugog kućnog uređaja električnom energijom.

SCHUKO USB socket outlet_Master
Ova nagrađivana inovacija otklonila je potrebu za pojedinačnim adapterima i USB kablovima koje spajamo sa utičnicama u domaćinstvu – mesto za USB punjenje jednostavno je uvek tu. Baterije u uređajima sada mogu da se pune na lakši način, bez potrebe da isključujemo druge kućne aparate koji se napajaju električnom energijom. USB SCHUKO utičnica postavlja se u ravni sa zidom, i može da obezbedi do 700 mA električne struje za napajanje, a jedna od odlika koju poseduje je i zaštita za decu. Kombinacija renomirane SCHUKO® utičnice sa uzemljenjem i modernog USB strujnog adaptera, omogućava uniformni dizajn. Dostupna je u svim aktuelnim bojama za brojne prekidače koje kompanija Busch-Jaeger, članica ABB Grupe, nudi u svom asortimanu. Integrisana zaštita za decu SCHUKO® USB utičnice sa uzemljenjem obezbeđuje dodatnu sigurnost. Utičnica takođe smanjuje potrošnju električne energije. Ona štedi energiju jer je njena potrošnja svega 0,1 W, kada nijedan drugi uređaj nije priključen na napajanje. SCHUKO® USB utičnica, koja predstavlja registrovan patent, pogodna je i za iPhone i iPod uređaje.

SchukoUSB

Nekoliko međunarodnih nagrada dodeljeno je Busch-Jaeger SCHUKO®USB utičnici: osvojila je holandsku nagradu za inovacije Rexel Innovation Prize 2013. godine, kao i prestižnu ETOP Innovation Award, odličje koje je iste godine na „Elektrotechniek“ sajmu u Utrehtu dobila od strane organizatora izložbe VNU Exhibitions Europe i holandske elektrotehničke organizacije “Federatie Elektrotechniek”.

 


Više informacija: ABB Srbija, Beograd, Kumodraska 235 , 11000 Beograd, Srbija
Telefon: +381 11 3094 300, Telefax: +381 11 3094 34, http://www.abb.rs/

Aleksandar Dakić
Follow me