Nekada se govorilo: „Dve muve jednim udarcem“. Kada bi preveli u jezik branše za koju pravimo mašine zvučalo bi: „Dve vrste ambalaža jednom mašinom“, a kada bi još bili i iskreni rekli bi: „SVE vrste ambalaže JEDNOM mašinom“

Imali smo priliku da pričamo i pišemo o prethodnim modelima etiketirke. Krenuli smo od ručnih, stigli do poluautomatskih za ovalnu ambalažu, pa smo i taj deo „ograničenost“ uvideli kao problem i krenuli sa rešavanjem istog. Rezultat i ponos našeg rada smo našli u potpuno novoj univerzalnoj etiketirci, našem najvećem ponosu, mogu slobodno reći. Ovaj tip mašine nas je uveo u posao, omogućio napredak i znanja da napredujemo u ovom polju. Mašina je u ponudi kao poluautomatska, gde ljudska snaga ulaže ambalažu u mašinu.

Za rad same mašine neophodan je kompresor, gde snagom vazduha glava mašine pri ulaganju stegne ambalažu. Preciznost mašine osigurava step motor sa korakom od 0,18 stepeni pod mikrosteping režimom rada. Nakon što kalup, koji je napravljen po obliku ambalaže stegne istu za gornji i donji deo, spomenuti step motor okreće ambalažu koracima kojima reguliše PLC kontroler koji se koristi u našima mašinama. Drugi step motor rotira kotur sa etiketama i zajedničkim radom ova dva koračna motora dobija se neverovatna preciznost i perfektno zalepljena etiketa. Naravno tu je i mogućnost lepljenja i prednje i zadnje etikete, kao i jedne etikete koja pokriva celu ambalažu – naravno kao što je spomenuto – na bilo kojoj vrsti ambalaže.

Mašina se može svrstati u sam vrh „Medium-End“ proizvodnje po cenovnom rangu. U zavisnosti od opreme i broja opcija varira i sama cena, kao i brzina rada. Proizvedena je do sad u većem broju varijanti, za rad u nekoliko različitih oblasti, gde su kupci etiketirali ogromne kanistere, burad, pa i najsitnije epruvete i bočice za parfeme.

Prvo izdanje ove mašine pokazalo se kao veliki uspeh za veoma kratko vreme, pa možemo ushićeno reći da su u planu i unapređenja za obe linije modela. Već naredni predstavnik, koji upravo razvijamo,je opremljen “high-end” Omron upravljačkim sistemima i „User Interface”-om osetljivim na dodir, koji će mašini dati mogućnost da parira konkurenciji sa većih visina.

Ponosno delimo sa čitaocima, da je prvi primerak mašine već godinu dana u punom radu i nije zabeležen nijedan kvar u tom periodu,a kupac je upravo naručio još jednu istu mašinu.


Više informacija: Triton Engineering, Gavrila Principa 20, Novi Sad, 21000, www.triton.rs, Mob: +381 (0)64 610-36-17 /Zoran/

Aleksandar Dakić
Follow me