Najveći dobavljač potrepština za kućne ljubimce u Velikoj Britaniji značajno štedi energiju u celoj svojoj maloprodajnoj mreži, istovremeno obezbeđujući idealne uslove za njegu životinja u svakom trenutku.

Pets at Home
su instalirali sisteme za kontrolu energetske efikasnosti klima uređaja u svih svojih 450 prodavnica.

Svaki sistem su dizajnirali savjetnici za upravljanje energijom iz Ignite Energy of Wantage, Oxon, koristeći standardni šablon zasnovan na Intesis portalu-u iz HMS Netvorks-a, a instalirao ih je dobavljač rešenja za integraciju Consist.

Klima uređaju različitih proizvođača kombinovani u jednom
Ogranci firme Pets at Home koriste opremu za klima uređaju različitih prozvođača kao što su Daikin, Mitsubishi Electric, Toshiba, i druge. Consyst je koristio Intesis portale za preuzimanje informacija u realnom vremenu iz jedinica klima uređaja i kontrolu rada, bez obzira na proizvođača.

Direktor Consyst-a, Lior Golani, kazuje: „Intesis portal se napaja iz jedinice naizmenične struje, što omogućava jednostavnu instalaciju. Čitanjem unapred definisanih informacija sa portala, integrator može lako da duplira konfiguraciju na različitim jedinicama i lokacijama, što štedi mnogo vremena prilikom puštanja u rad.”

Ova jednostavnost je omogućila Consystu da brzo i efikasno instalira svaki sistem. Zaista, cela mreža filijala je nadograđena za manje od 18 meseci, što je smanjilo ometanje normalnog rada Pets at Home.

Obezbeđivanje uslova dobrobiti životinja
Jednom kada je pušteno u radi, portal konstantno prenosi ključne informacije kao što su status rada i kodovi grešaka centralnom kontroleru. Veoma važan faktor bio je to što sistem svake prodavnice uključuje više temperaturnih senzora i kontrola koje osiguravaju da se strogi uslovi nege kućnih ljubimaca mogu održavati u svakom trenutku.

„Nadzor i kontrola temperature svake prodavnice je značajno umanjila potrošnju energije i, što je jako bitno, obezbedila optimalne uslove za negu kućnih ljubimaca,” kaže Lior.

Pets at Home sada poseduje imanje energetski efikasnih prodavnica i Ignite i Consyst nastavljaju da rade sa njima na razvoju daljih inicijativa i obezbeđivanju efikasnog upravljanja energijom na svakom nivou.

Pametni portali
Rešenja Intesis portala iz HMS-a omogućavaju povezivanje postojećih uređaja i opreme praktično svih proizvođača bez obzira na protokol ili mrežnu tehnologiju. To znači da svi elementi čak i najkompleksnijeg projekta automatizacije zgrada mogu biti integrisani u jedinstveni sistem.

Može komunicirati uz otvorene standarde ili zaštićene protokole i uključuje niz prevodilaca protokola i interfejsa klima uređaja. Rezultat je jednostavan dizajn, instalacija i puštanje u rad zajedno sa robusnim i pouzdanim radom.

Intesis je prilagodljiv za najjednostavnije domaće zahteve, kao i za velike projekte u komercijalnom, maloprodajnom, zdravstvenom i obrazovnom sektoru. Deli pedigre sa drugim HMS tehnologijama koje se koriste u kontroli proizvodnih pogona, rafinerija, proizvodnih stanica, objekata sa visokim vrednosnim papirima.

Kao i DALI, HMS pravi prolaze za sve glavne protokole za automatizaciju zgrada, uključujući ASCII, BACnet, KNX, M-bus i Modbus.


HMS Networks vodeći je pružač rešenja na području industrijskih informacija i komunikacija tehnologija (industrijske ICT). HMS razvija i proizvodi pod robnim markama Anybus®, Ixxat®, Ewon® i Intesis®. Razvoj se odvija u sedištu u Halmstadu i u Ravensburgu, Nivelles, Igualada, Wetzlar, Buchen i Delft. Zemlje u kojima su smeštene podružnice su Nemačka, SAD, Japan, Kina, Singapur, Italija, Francuska, Španjolska, Nizozemska, Indija, Velika Britanija, Švedska, Južna Koreja i UAE. Prodaja i distribucija se vrše i putem svetske mreže distributera i partnera. HMS zapošljava preko 700 ljudi i prema izveštaju je imao prodaju od 1.467 miliona SEK u 2020. HMS posluje na NASDAQ OMX u Stockholmu, u kategoriji Mid Cap, Informacijska tehnologija.


Više informacija: www.hms-networks.com

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)