Eaton Connected predstavlja rešenje koje je potpuno spremno za trenutnu ugradnju, sa integrisanim rezervnim napajanjem i distribucijom električne energije

Novo rešenje za povezano neprekidno napajanje strujom (UPS) i distribuciju električne energije kompanije Eaton idealno je rešenje za centre podataka, bolnice, aerodrome i kritične primene koje zahtevaju UPS radi garantovanja pouzdanog i neprekidnog napajanja električnom energijom. Da bi se osiguralo bezbedno i pouzdano radno okruženje, svaka instalacija rezervnog napajanja zahteva ne samo sâm UPS, već i dovodni prekidač, by-pass prekidač za potrebe održavanja i izvodne prekidače, što je od suštinske važnosti za putanju energije iz distributivne mreže do određenog kritičnog potrošača. Integracijom svih ovih komponenti u jedno uravnoteženo rešenje, Eaton Connected poboljšava pouzdanost i raspoloživost, smanjuje vreme potrebno za projektovanje i instalaciju i svodi rizik na najmanju meru.

Eaton Connected

Konfigurisanje sistema za distribuciju električne energije tradicionalno podrazumeva nabavku, instaliranje i povezivanje uređaja UPS i razvodnih uređaja, kao i raspodelu resursa i novčanih sredstava za rešavanje svih slabosti ili problema interoperabilnosti koji se mogu pojaviti. Eaton Connected iskorenjuje ove probleme obezbeđivanjem unapred projektovanog i povezanog kombinovanog rešenja koje objedinjuje dva proverena proizvoda, a svaki je projektovala i proizvela kompanija Eaton.

Eaton Connected postiže svoju visoku raspoloživost i minimizirane neplanirane ispade zahvaljujući kombinaciji faktora. Proizvodi kompanije Eaton, sa dobro poznatom reputacijom kvaliteta i pouzdanosti, ispitani su prema relevantnim standardima za UPS i razvodne uređaje radi potvrde njihovog bezbednog i pouzdanog rada i otpornosti na otežane  uslove u trenucima pojave kratkog spoja. Svejedno, ponovo su ispitani i potvrđeni kao kompletno Connected rešenje. Vreme ispravnog rada se maksimalno povećava putem by-pass preklopke za potrebe održavanja, zaštite od inverznog napajanja, unapred određene postavke za zaštitu od preopterećenja i tehnologiju HotSync.

Jusi Vihersalo, direktor za razvoj poslovanja, u poslovnoj jedinici Large UPS u kompaniji Eaton, zapaža: „U današnjem poslovnom okruženju korisnicima su potrebna rešenja i očekuju da im ona budu na raspolaganju kako bi se zadovoljila promenljiva potražnja brže nego ikada ranije. Eaton Connected to olakšava i u fazi projektovanja i u fazi instalacije,

zahvaljujući svojoj modularnosti i skalabilnosti, kao i dokazanoj interoperabilnosti svojih komponenti. Moduli mogu brzo da se montiraju da bi ispunili tačne zahteve projekta, bez gubljenja kapitala ili prostora na nepotreban kapacitet. Kasnije, dodatni kapacitet može na zahtev odmah da bude obezbeđen jednostavnim dodavanjem dodatnih modula kako bi se izdržalo svako povećano opterećenje. Agilnost je dodatno unapređena pošto UPS i kapaciteti distribucije električne energije mogu da se skaliraju, bilo zajedno ili nezavisno, prema potrebi.”

Projektni menadžeri će upravljati rizikom i izborom rešenja Eaton Connected. Bez potrebe za nabavkom pojedinačnih komponenti ili posebnim inženjeringom, njegova unapred projektovana rešenja i montažne međuveze znače da je pojednostavljen ceo proces, od nabavke do puštanja u rad, čime se omogućava završetak projekta na vreme i u okviru budžeta. Vreme se ne gubi na rešavanje neočekivanih problema nekompatibilnosti i korisnici razumeju tačno šta mogu da očekuju, od samog početka projekta.

Korisnici Eaton Connected mogu da izaberu uređaje Power Xpert 9395P ili Eaton 93PM UPS, dostupne za direktno povezivanje unapred na razvodni uređaj Power Xpert CX; ovim se nudi nominalno napajanje od 30 kVA – 900 kVA sa sekcija statičke sklopke do 1200 kVA za upravljanje izazovnim strujama kratkog spoja. Razvodni uređaj će obezbediti pouzdanu distribuciju električne energije i funkcionalnost kontrole motora za do 6300 A u svim komercijalnim i industrijskim primenama.

Sve pojedinačne komponente Eaton Connected nude funkcije koje doprinose pouzdanosti, bezbednosti i smanjenju troškova vrednosti vlasništva ovog rešenja. Efikasnost režima dvostruke konverzije uređaja UPS može biti optimizovana pomoću sistema za upravljanje varijabilnim modulom (VMMS – Variable Module Management System), dok je maksimalna energetska efikasnost od preko 99 posto dostupna u režimu sistema za uštedu energije (ESS – Energy Saver System).

Razvodni uređaj Power Xpert CX je ispitala treća stana prema standardu IEC 61439-2, a on nudi izuzetno pouzdan rad zahvaljujući korišćenju 4B oblika unutrašnjeg odvajanja. Za najviše 300 kVA, dostupni su dodatni modul i fiksne pregrade, čime se omogućava modifikacija bez isključenja kompletnog sistema. Da bi se osigurala bezbednost u svakom trenutku, prekidači se automatski aktiviraju prilikom izvlačenja, dok su dostupne i opcije za zaključavanje.

Naposletku, očekuje se da Eaton Connected značajno doprinese politici kompanije Eaton za obezbeđenje dostupnosti pouzdanog, efikasnog i bezbednog napajanja strujom tamo gde je najpotrebnija. Sa rešenjem Eaton Connected, korisnici mogu više nego ikada ranije da steknu pouzdano, bezbedno, fleksibilno i provereno rešenje, brzo i bez rizika.

Za više informacija o Eaton Connected, posetite www.eaton.eu/EatonConnected.

Ukoliko želite da saznate nešto više o Eaton-u posetite www.eaton.eu/powerquality ili www.eaton.rs za sve najnovije vesti pratite nas na Twitter-u (@Eaton_IT) ili preko naše LinkidIn (Eaton EMEA) stranice.

O kompaniji Eaton

Poslovanje kompanije Eaton u oblasti električne energije, postavlja je na mesto globalnog lidera sa iskustvom u distribuciji električne energije i zaštiti kola, rezervnoj zaštiti u energetici, kontroli i automatizaciji, rasveti i sigurnosti, strukturnim rešenjima i žičnim uređajima, rešenjima za teške i opasne uslove, kao i uslugama idejnih projekata. Kompanija Eaton je putem svojih globalnih rešenja pozicionirana tako da može da odgovori na najkritičnije izazove u današnjem upravljanju električnom energijom.

Eaton je kompanija za upravljanje električnom energijom sa ostvarenom prodajom od 20,9 milijardi dolara u 2015. godini. Eaton pruža energetski efikasna rešenja koja pomažu našim kupcima da upravljaju elektroenergijom, hidrauličnom i mehaničkom energijom na efikasniji, bezbedniji i održiviji način. Eaton ima oko 95.000 zaposlenih i svoje proizvode prodaje kupcima u više od 175 zemalja. Za više informacija, posetite www.eaton.eu i www.eaton.rs.


Više informacija: Eaton Electric d.o.o., Branch Beograd, Omladinskih brigada 90b, 11070 Novi Beograd, Srbija, Tel:+381 11 3 777 003, Email: officebelgrade@eaton.com

Aleksandar Dakić
Follow me