Motion kontroleri za minijaturne pogone i mikro pogone

FAULHABER je svom asortimanu proizvoda dodao još jedan izuzetno kompaktan kontroler pokreta bez kućišta. Novi kontroler pokreta FAULHABER MC 3603 je idealan za integraciju u proizvodnju opreme i aplikacije medicinske tehnologije. Sa 36 V i 3 A (vršna struja 9 A), pokriva opseg snage do pribl. 100 W i pogodan je za DC motore sa enkoderom, pogone bez četkica ili linearne motore.

Minijaturni motori i mikromotori postaju pouzdan pogonski sistem samo kada se kombinuju sa odgovarajućim kontrolerom pokreta. Zbog toga širok asortiman motora koje nudi FAULHABER specijalista za pogone uključuje širok izbor kontrolera pokreta koji su dizajnirani sa različitim klasama snage sa ili bez kućišta za širok spektar primena. Sada postoji novi dodatak porodici kontrolera pokreta bez kućišta: FAULHABER MC 3603 koji je zbog svoje kompaktne veličine idealan za integraciju u opremu medicinske tehnologije. Sa 36 V i 3 A (vršna struja 9 A), novi Motion Controller pokriva srednji opseg snage do pribl. 100 W.

Pogodan je za „normalne“ DC motore sa enkoderom, pogone bez četkica i linearne motore. I/O opcije i interfejsi enkodera su isti kao i ostatak porodice proizvoda. USB, RS232, CANopen i EtherCAT su dostupni za komunikaciju. Motion Controller već ima novu verziju firmvera „M“. Da bi se obezbedilo jednostavno i praktično podešavanje sistema, potrebno je koristiti najnovije ažuriranje (verzija 6.9) FAULHABER Motion Manager-a.

Dizajn usaglašen sa EMC za sve kontrolere pokreta
Sa uvođenjem novog FAULHABER MC 3603, kontroleri pokreta sada pokrivaju čitav opseg primene tipičan za minijaturne motore i mikromotore, počevši od motora veličine poštanske marke MC 3001 sa 30 V i 1 A (vršna struja 2 A) sve do MC 5010, najvećeg člana porodice sa 10 A (vršna struja 30 A), koji je dizajniran za ugradnju u rasklopne ormare i isproban je i testiran prvenstveno u industrijskom sektoru. Svi kontroleri pokreta su u skladu sa važećim EMC propisima. Zbog toga su stručnjaci za pogon detaljno istražili ovu složenu temu. Ne samo da je hardver na odgovarajući način optimizovan, već je i dokumentacija redizajnirana kako bi korisnicima pružila najbolju moguću podršku tokom sertifikacije sopstvenih uređaja.


FAULHABER MINIMOTOR SA
Zona Artigianale 8
Madonna del Piano
6980 Croglio
Tel.: +41 (0)91 611 31 00
info@faulhaber.ch

www.faulhaber.com

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)