Kompanija Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizacijom, predstavila je rezultate istraživanja o prednostima digitalne transformacije. Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 230 velikih projekata koji su implementirali Schneider Electric rešenja u 41 zemlji, tokom proteklih pet godina.

Podaci do kojih se došlo su impozantni i govore o nedvosmislenoj potrebi za digitalnom transformacijom i njenom višestrukom značaju. Zahvaljujući digitalnoj transformaciji poslovanja, ušteda energije kreće od 20 do čak 80 odsto, dok se uložena investicija u proseku isplati za 3 godine“, istakao je Dejan Marković, generalni direktor kompanije Schneider Electric Srbija.

Važno je istaći i da je brzina ulaska u digitalnu transformaciju ono što vodi ka uspešnom smanjenju troškova. Oni koji prepoznaju trendove i priključe im se ranije spadaju u grupu early adopters-a i ušteda koju ostvaruju zahvaljujući digitalnoj transformaciji ide i do 70 odsto. Za grupu koja sledi trendove, tzv. industry followers-e, procenat uštede je 30%.

Među uspešnim primerima digitalne transformacije ističu se hotel Hilton Garden Inn u Dubaiju, „New Belgium“ pivara u Koloradu, fudbalski stadion „Tottenham“, bolnica „Penn Medicine“ u Pensilvaniji…

I u Srbiji imamo primere dobre prakse digitalne transformacije. Zahvaljujući implementaciji rešenja Schneider Electric-a, svoje poslovanje unapredili su Aerodrom „Nikola Tesla“, hoteli „Hilton“ u Beogradu, „Šeraton“ u Novom Sadu, fabrike „Immi“, „Drenik“, „Cumtobel“, VIP data centar…

O kompaniji Schneider Electric

Schneider Electric je lider u oblasti digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacijom u domovima, zgradama, centrima za podatke, infrastrukturi i privredi.

Sa globalnim prisustvom u preko 100 zemalja, Schneider je neprikosnoveni lider u upravljanju električnom energijom – srednjeg napona, niskog napona i bezbedne električne energije i sistema za automatizaciju. Obezbeđujemo integrisana rešenja za efikasnost, kombinujući električnu energiju, automatizaciju i softvere.

U našem globalnom Ekosistemu, sarađujemo sa najvećim partnerima, integratorima i razvojnim firmama na svojoj Otvorenoj platformi kako bismo ostvarili kontrolu u realnom vremenu i operativnu efikasnost.

Smatramo da veliki ljudi i partneri čine Schneider velikom kompanijom i da naša posvećenost inovacijama, različitosti i održivosti odslikava naš moto „Life Is On” svuda, za svakoga i u svakom trenutku.

www.se.com/rs

Aleksandar D.
Follow me