9.0 TOTAL SCORE

nucleo h7a3zi-q

Razvojni sistemi
0 Out of 5

Based on 0 Users

Kvalitet izrade 9
Implementirana tehnologija 9
Ease-of-use 8
Odnos cena/performanse 10
PROS
  • Povezivost sa ArduinoUno/morpheo/St Zio
  • Dobra i odmerena cena
  • FPU i grafičke mogućnosti
  • Ethernet
CONS
  • Čak i za osnovni demo poteban je bar LCD-TFT šild
Bottomline

Razvojni sistem koji daje osećaj snage i superiorne povezivosti STM NUCLEO-144 sistema za IoT aplikacije.

Koje je vaše mišljenje o ovom proizvodu?
0 (0)

 

STM je u formatu Nucleo-144 razvojnog sistema oko STMH7A3 MCU ponudio Arduino Uno/ST Zio/Morpho kompatibilni sistem, omogućavajući time upotrebu široke palete Arduino Uno shield-ova uz sopstvene Nucleo dodatke.

Sam MCU je H7A3 je pripadnik H7 serije, ali za razliku od flagship predstavnika H723 ima prepolovljen takt 280MHz umesto 550MHz kod H723 serije. I dalje je u pitanju MCu baziran na M7 jezgrima i pratećom jedinicom za rad u pokretnom zarezu FPU.

Ima ugrađen LCD-TFT interfejs i mogućnost integracije do 35 drugih interfejsa, kao što je interfejs za kameru, USB 2.0, Ethernet…

Ugrađen mu je harderski JPEG dekoder i Chrom-ART akcelerator sa idejom da se omogući nesmetan rad sa grafičkim elementima.

Zbog nižeg takta, potrošnja mu je smanjena, te je idealan za integraciju u IoT uređaje koji objedinjuju upravljanje, mrežu, brzo računjanje floating-point vrednosti i grafički prikaz.

Svojom niskom cenom, programator/debugger-om na ploči i povezivošću nameće se kao dobar izbor i za one koji žele da koriste Arduino ekosistem, ali svoj pun potencijal pokazuje ukoliko se programira iz STM32Cube MCU okruženja.

Aleksandar Dakić
Follow me