Automatizacija postojeće poluautomatske punilice

Na zahtev našeg klijenta iz Slovenije, kompanije koja proizvodi sirupe, zasladjivače i posebne tečne proizvode (npr. invertni šećer) za prehrambenu, farmaceutsku i industriju pića, Tosla d.o.o. iz Ljubljane sa pogonom u Ajdovščini, izveli smo potpunu automatizacija postojeće poluautomatske punilice kapaciteta 300-400 kom/č uz trostruko povećanje kapaciteta punjenja našom automatskom linijom za punjenje boca na 800-1200 kom/č.

img_0600

Uz postojeću punilicu namenjenu punjenju boca od 100 do 1000 ml, funkcionalno smo pridodali zatvaračicu i etiketirku naše proizvodnje. Oba uređaja su se, u do sada već brojnim slučajevima eksploatacije, pokazala kao izuzetno pouzdana rešenja. Sva tri uređaja, uz dva pokretna stola i moderni kontrolni panel čine našu automatizovanu liniju za punjenje, zatvaranje i etiketiranje boca.

img_0601

Punilica je opremljena sa dve glave za doziranje. Na pokretnu traku je postavljen uređaj za pozicioniranje boca prečnika 50-100mm, uređaj za zavrtanje zatvarača (koji se ručno postavljaju), automatska etiketirka za etikete širine 40-180mm i izlazni kružni akumulator. Linija je snabdevena senzorima za kontrolu količine tečnosti i proverava da li je na bocu stavljen zatvarač. Senzori detektuju prisustvo boca u svakoj fazi.

img_0605

Po zahtevu kupca, uz liniju smo postavili i uređaj za pozicioniranje boca koji svojim senzorima proverava da li su boce na predviđenom mestu i tek se onda uključuje punilica.

img_0602

Na bazi ovog rešenja, potencijalnim klijentima koji već poseduju punilicu, možemo ponuditi unapređenje proizvodnje našom linijom koja se sastoji od svih ovde pomenutih elemenata, ali možemo uraditi i samo automatizaciju postojeće punilice bez izrade kompletne linije.

img_0606

 


Više informacija: Triton Engineering, Gavrila Principa 20, Novi Sad, 21000, www.triton.rs, Mob: +381 (0)64 610-36-17 /Zoran/

 

Aleksandar Dakić
Follow me