Konsultovanje posetilaca našeg izložbenog štanda onlajn direktno iz Centra za primenu robota koji se nalazi na našoj lokaciji u Hausenu – sve je moguće ovih dana. SCHUNK je dao informacije o onome što će biti na ovogodišnjem SPS-u od 23. do 25. novembra 2021. godine u Nirnbergu. Kupci su na multimedijalnom štandu iskusili različita rešenja za pametne i inteligentne procese automatizacije. Stručnjaci za aplikacije su ih vodili kroz različite oblasti primene u tehničkoj razmeni u direktnoj vezi sa SCHUNK-om.

Mnogo toga se dešava u razvoju tehnologije automatizacije – ne samo zahvaljujući SCHUNK-u. Tehnološki lider za sisteme hvatanja i steznu tehnologiju sa decenijama iskustva u primeni poznaje i potrebe, ali i očekivanja tržišta, kupaca i partnera. Zajedno, postoje nove mogućnosti za optimizaciju proizvodnih procesa inovativnim proizvodima, savremenim tehnologijama i prilagođenim uslugama. Bez obzira da li se radi o činjenju prvih koraka u automatizaciji ili o kontroli već uspostavljenih proizvodnih procesa – SCHUNK se suočava sa izazovima i otvara nove puteve automatizacije za širok spektar industrija.

Ovo se takođe ogleda u proširenom konceptu interaktivnog štanda na SPS-u, sajmu pametne i digitalne automatizacije. U SCHUNK-u, posetioci su iskusili primere rešenja za svestrani spektar automatizovane proizvodnje, kao što je delikatno hvatanje osetljivih komponenti, automatizacija električnih montaža ili uzbudljivi praktični primeri iz industrija nauke o životu. Na različitim stanicama, posetioci su mogli da razmenjuju informacije direktno na mreži sa SCHUNK stručnjacima u CoLab Robot Application Centru, u vezi sa najnovijim konceptima hvatanja kao što je bionički inspirisana ADHESO tehnologija hvatanja ili magnetno hvatanje kobotima.

Pored toga, aplikativni inženjeri su uživo pokazali kako se procesi uklanjanja ivica, brušenja ili poliranja lako mogu pretvoriti iz ručnih u automatizovane pomoću novih SCHUNK alata. Svako ko je želeo da pogleda iza kulisa SCHUNK-a mogao je dobiti ekskluzivan uvid u virtuelni obilazak SCHUNK proizvodnog pogona u SPS-u.

 

Aleksandar Dakić
Follow me