ICM Electronics je proizveo i instalirao automatski sistem za opsluživanje rashladnih ćelija za brzo rashlađivanje kiselomlečnih proizvoda. Sistem se sastoji od ulaznog transportera na koji se postavlja “topla” paleta, šatl kolica sa teleskopskim viljuškama, izlaznog transportera i ćelija za hlađenje proizvoda.

imlek2

Paleta se postavlja na transporter, operater pritiska taster koji zadaje recepturu za hladjenja palete. Šatl kolica sa teleskopskim viljuškama uzimaju paletu i odnose istu u prvu slobodnu ćeliju.

imlek3

Sistem opslužuje ukupno 18 ćelija (9 sa jedne strane i 9 sa druge). Kada kolica ubace paletu u ćeliju, aktivira se ventilator koji se nalazi unutar ćelije.

imlek4

Ventilator služi za intenzivnu cirkulaciju vazduha između samih čašica proizvoda. Startovanjem ventilatora naduvavaju se jastuci koji vrše zaptivanje palete i sav vazduh usmeravaju oko proizvoda.

imlek5

Na ovaj način se obezbeđuje najefikasniji sistem hlađenja koji vreme hlađenja svodi na minimum. U zavisnosti od proizvoda koji se nalazi u ćeliji, podešava se i receptura hladjenja (brzina ventilator i vreme hladjenja). Kada se paleta ohladi, šatl kolica dolaze po istu i odnose je na izlazni transporter odakle je viljuškarista nosi u magacin.  

 


Više informacija: ICM electronics d.o.o., Vase Miskina Crnog 2, 21000 Novi Sad, Srbija, Tel:  +381 21 6518-458 , Tel:  +381 21 6518-777 , http://www.icm.rs

Aleksandar Dakić
Follow me