9.8 TOTAL SCORE

ti cc2650 simplelink™ sensortag

Razvojni sistemi
0 Out of 5

Based on 0 Users

Kvalitet izrade 10
Implementirana tehnologija 10
Ease-of-use 10
Odnos cena/performanse 9
PROS
  • 10 senzora
  • Bluetooth LE, ZigBee®/6LoWPAN
  • Radi na CR2032 bateriju
CONS
  • Malo niža cena bi dala čistu desetku
Bottomline

Deset senzora i moćni CC2650 u minijaturnom pakovanju uz bluetooth komunikaciju i mogućnost kontrole i očitavanja podataka iOS i Android aplikacijama mobilnih uređaja.

Koje je vaše mišljenje o ovom proizvodu?
0 (0)

 

Jedan od najelegantnijih senzorskih paketa može se naći kod Texas Instruments-a. Baziran je na njihovom SimpleLink™ Arm® Cortex®-M4F CC2642R ili CC2652R 32-bitnom mikrokontroleru koji podržava 2.4 GHz wireless, BLE (Bluetooth low energy) 5.2 i u sebi ima 352kB Flash i 80 kB SRAM memorije, 12-bit ADC, 2 SPI, 4 tajmera, I2C, I2S i kontroler za senzore.

Karakteristike ovog mikrokontrolera čina ga idealnim za IoT aplikacije, a SensorTag je upravo jedna od veoma uspelih primena ove platforme namenjena pre svega demonstraciji mogućnosti i prikupljanju podataka sa ugraženih senzora. Uz dodatni DevPack – razvojni sistem, o kome u ovom prikazu nećemo govoriti, predstavlja odličnu osnovu za IoT istraživanja sa ovom platformom.

Sam SensorTag ima 10 low-power MEMS senzora: senzor intenziteta svetlosti, digitalni mikrofon, senzor magnetnog polja, senzor vlage, senzor pritiska, akcelometar, žiroskop, magnetometar, senzor temperature ambijenta i infracrveni senzor temperature površine.

IoT primena se sama nameće: prikupljanje podataka sa senzora i smeštanje rezultata na oblak na internetu.

SensorTag se može koristiti direktno iz kutije. U sebi ima CR2032 zamenjivu bateriju čiji je radni vek izuzetno dugačak, jer je rad urežaja baziran na TI low-energy tehnologiji. BLE 5.2 tehnologija koja je implementirana na ovoj platformi, troši oko 75% manje energije od standardnih Bluetooth tehnologija.

iBeacon tehnologija omogućava povezivanje SensorTag-a sa Android i iPhone mobilnim uređajima i prikazivanje podataka na ovim platformama.

Pored toga SensorTag podržava i ZigBee®/6LoWPAN tehnologije.

Možemo reći da je ovo odličan mali uređaj, idealan za ulaz u wireless/bluetooth IoT svet uz rešenja kompanije TI.

Više informacija: www.ti.com/sensortag

Aleksandar Dakić
Follow me