8.0 TOTAL SCORE

ti launchx-f28379d launchpad development kit

Razvojni sistemi
0 Out of 5

Based on 0 Users

Kvalitet izrade 9
Implementirana tehnologija 9
Ease-of-use 5
Odnos cena/performanse 9
PROS
  • Moćan procesor
  • Odlična softverska podrška
  • Dva slota za dodatne booster pack-ove
CONS
  • Cena dodatnih booster pack-ova
Bottomline

Razvojni sistem sa moćnim procesorom namenjen razvoju zahtevnih aplikacija za kontrula rada motora i napajanja.

Koje je vaše mišljenje o ovom proizvodu?
0 (0)

 

Algoritmi za kontrolu rada motora kao i oni za kontrolu sistema za konverziju napajanja su izuzetno kompleksni i zahtevaju veliku količinu kompleksnih proračuna, snažne procesore i zahtevne algoritme. Nije moguće iznedriti kvalitetna i inovativna rešenja u ovoj oblasti bez ozbiljne procesorske snage.

TI je u ovoj oblasti između ostalih ponudio TMS32F28XXX seriju mikrokontrolera, a u ovom razvojnom kitu susrećemo se sa TMS320F28379D mikrokontrolerom koji radi na 200MHz. U njemu su dva 32-bitna floatpoint jezgra sa Viterbi i trigonometrijskim akceleratorima i dualnim nezavisnim koprocesorima. Svako jezgro ima 512KB sopstvenog FLASH-a i 102KB RAM-a.

Industrijski orijentisane periferije koje ovde srećemo su: 16 HRPWM izlazi sa 150 ps edge kontrolom, 6 capture ulaza, 3 QEP ulaza, 8 ulaznih kanala sa Sigma-Delta filterima.

SCI, SPI, I2C, CAN, MCBSP, USB su podržani protokoli serijskih komunikacija.

Integrisani analogni podsistem ima 4 ADC konvertora koji se mogu selektovati kao 16 ili 12 bitni (1,1MSPS/3.5MSPS), 8 komparatora sa 12 bitnim DAC referencama i 3 12 bitna baferisana DAC izlaza.

Sam razvojni sistem je na sebi ima XDS100v2 programator koji je električno izolovan.

TI se potrudio i oko softverske podrške. Pored standardnog CCS koji je sada u verziji 11, tu su i specifični dodatni paketi DesignDRIVE, PowerSUITE i ControlSUITE namenjeni korisnicima koji pišu aplikacije za kontrolu rada motora na C2000 platformama.

Uz ovaj paket moguće je nabaviti po vrlo prihvatljivim cenama BoosterPack-ove koji olakšavaju razvoj ciljnih aplikacija: Motor Drive BoosterPack sa integrisanim trofaznim motor drajverima i BUCKCONV BoosterPack za eksperimente sa konstrukcijom prekidačkih napajanja.

Aleksandar Dakić
Follow me