8.8 TOTAL SCORE

ti launchpad boostxl-sharp128

Razvojni sistemi
0 Out of 5

Based on 0 Users

Kvalitet izrade 10
Implementirana tehnologija 8
Ease-of-use 8
Odnos cena/performanse 9
PROS
  • Izuzetno kvalitetan monohromatski LCD
  • Dodatni čitač SD karticia
  • Rad u Energiji
CONS
  • Biblioteka funkcija pokriva samo rudimentalne operacije crtanja
Bottomline

Neophodan boosterPack za TI MSP430/432 razvojne sisteme - vizuelizacija koja vredi svaku uloženu paru.

Koje je vaše mišljenje o ovom proizvodu?
0 (0)

 

Gotovo da nema projekta u kome nije zgodno imati LCD za prikaz podataka i osnovne grafike. Ponekad je serijski monitor na COM portu dovoljan za uvid, ali kada se krećemo ka konačnom proizvodu, vizuelizacija je bitna karakteristika.

Na jednoj kartici smešteni su Sharp LS013B7DH03 monohromatski LCD 128×128 piksela, izuzetno male potrošnje što ga čini idealnim za sve baterijski napajane projekte.

Ovaj booster pack je odličan kompanjoj MSP430FR5994 razvojnom sistemu, kao i moćnijem MSP432E401Y kod kojih zauzima jedan slot za dodatne kartice. Veoma je bitno imati u vidu da su boosterPack-ovi „stackable“, što znači da je moguće povezivanje više njih jednog iznad drugog, pa se kod MSP430FR5994 nameće samo, a i praćeno je u primerima postavljanje na BOOSTXL-AUDIO na istom portu, a kod MSP432E401Y postavljanje na jednom portu, dok se na drugom postavlja BOOSTXL-SENSOR – buster za nekoliko senzora.

Pored Sharp-ovog monohromatskog displeja, za koga postoje odlične biblioteke čak i za rad u Energia IDE-u, na kartici je i napajanje za LCD, kao i dodatni slot za SD karticu. Od osnovnih komandi za ispis na ekranu, tu su standardno: ispis teskta u dve veličine, pozicioniranje teksta i iscrtavanje tačke na željenoj lokaciji 128×128 polja.

Aleksandar D.
Follow me