No review found!

 

Texas Instruments je u nekoliko najnovijih izjava preporučio upotrebu dve platforme za razvoj aplikacija u budućnosti baziranih na seriji MSP430 i MSP432 mikrokontrolera. Dok je za MSP430 platformu preporuka na MSP5994 mikrokontroleru, kod moćnije MSP432 serije tu je MSP432E401Y. Razvojni sistem koji prati ovu seriju SimpleLink MCU-ova je pred nama.

MSP432E401Y u sebi ima 120-MHz Arm® Cortex®-M4F procesorsko jezgro sa Floating-Point Unit (FPU) jedinicom. U pitanju je SimpleLink mikrokontrolerska platforma koja garantuje 100% kompatbilnost koda u slučaju promene mikrokontrolera iz iste familije u narednim iteracijama dizajna – ili prilikom novog dizajna. Fokus ove platforme je na Wi-Fi®, Bluetooth® low energy, Sub-1 GHz, Ethernet, Zigbee tehnologijama – sve ono što čini i što će još više činiti osnovu u budućim IoT rešenjima.

Ovaj razvojni sistem dolazi sa kompletnom podrškom za Ethernet. Na samoj ploči moguće je postaviti dva TI BoosterPack-a. Dva predložena koja proširuju konektivnost sistema su WiFi i Bluetooth BoosterPack-ovi. Sa njima, ova platforma postaje moćna IoT platforma na kojoj je moguće ozgraditi veliki broj sofisticiranih projekata… od servera, preko internet tačaka za akviziciju, čet sistema i mnogo čega drugog.

Ko god ima ideju da se oproba u Ethernet/WiFi/Bluetooth projektima, ovaj Ti LaunchPad kit se nameće kao odlično rešenje.

 

 

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)