7.8 TOTAL SCORE

ti simplelinktm sensortag devpack

Razvojni sistemi
0 Out of 5

Based on 0 Users

Kvalitet izrade 9
Implementirana tehnologija 9
Ease-of-use 4
Odnos cena/performanse 9
PROS
  • Minijaturna pločica
  • Sve što je potrebno od hardvera
  • Savršeno se uklapa u dizajn
CONS
  • Potrebno je mnogo znanja
  • Nema jednostavnog i korisnog uputstva
Bottomline

Preobucite SensorTagTM u novo ruho i uronite u svet bez granica.

Koje je vaše mišljenje o ovom proizvodu?
0 (0)

 

A onda smo poželeli da TI SensorTagTM bude drugačiji. Nije nam bilo dovoljno da očitavamo podatke sa njegovih 10 senzora na mobilnom uređaju u aplikaciji koja je u njegovom firmweru, čak nam nije bio dovoljan ni dodatni projekat čitanja podataka Bluetooth LE vezom na Raspberry PI-u, hteli smo naš sistem i našu aplikaciju.

SensorTagTM je baziran na SimplelinkTM CC2650 mikrokontroleru i sve što je od hardvera potrebno je upravo ova mala razvojna pločica – programator – XDS110 debugger koji je baziran na Tivi TM4C1294NCPDT : 120MHz 32-bit ARM Cortex-M4 CPU. Na pločici su i dva konektora koja služe za direktno povezivanje ubadanjem u SensorTagTM. Ono što se nama dopalo je da je moguće povezati dve pločice i ako se pločica SensorTagTM ne vadi iz kućišta, sa tim da je potrebno probiti jedan već označeni otvor na njemu.

Programiranje se radi iz CCS, kao i za sve mikrokontrolere iz SimplelinkTM CC2xxx serije. S obzirom da je ovde izuzetno interesantna podrška za BLE i Z, treba preuzeti stack-ove sa TI sajta.

Dostupno je i nekoliko dodatnih softverskih paketa namenjenih konfigurisanju mrežnih povezivanja BLE konfigurator, Sensor Controller Studio i SmartRF Studion 7. Za kompletnu „priču“ potrebno je poznavati alate za pisanje aplikacija za Android i iOS.

Na: https://www.ti.com/lit/wp/swry023/swry023.pdf nalazi se jedan interesantan pdf: „A Guide to SensorTag Hackathons: Resources“. Preporučujemo da ga bar pogledate pre odluke da uđete u vode prilagođavanja i razvoja ovog iznenađujućeg minijaturnog uređaja. Unapred upozoravamo: odvojte dovoljno vremena i živaca i možda ćete nešto uspeti da kreirate… šta god bilo, biće zapanjujuće.

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)