Impresivni zimski pejzaž prekriven belim snežnim pahuljama, zamrznuti potoci i jezera sve je to predivan prizor – ali ne u fabrici, farmi ili kući, posebno ako su nastali pucanjem cevovoda.

Vodovodne cevi upravo zimi najčešće pucaju. Ovo se dešava ukoliko dođe do curenja tečnosti na spojevima cevi, loše izolacije, zaustavljanja protoka usled nekorišćenja ili spontanog otkaza grejnog sistema. Sve to dovodi do do ozbiljnih troškova popravke.

Wasserhahn

Generalno gledano, bolje je zaštititi sve izložene cevi pre početka zime, isto kao što se tradicionalno štite rezervoari vode.

Zaštita od mraza
Samoregulišući grejni sistem kompanije Hemstedt® je idealno rešenje za zaštitu vodovodnih cevi, bez obzira da li su one načinjene od metala ili plastike, ukoliko su izložene niskim temperaturama. Ovaj sistem sprečava nedozvoljeno hlađenje i time onemogućava oštećenje cevi automatskim monitoringom kojim garantuje minimum temperature u toku zime, npr. u cevima za vodu za napajanje stoke napolju ili u štalama.

rohrbegleitheizung_en_big
Termostat se postavlja tako da nadgleda temperaturu cevi u delu u kome je ona izložena najnižoj temperaturi. Grejni kabal će se aktivirati na temperaturi koja je za +5°C više od minimalno definisane, a gasiti kada ta temperatura bude za +15°C viša. Prednost: Električna energija potrebna za ovaj proces smanjena je na minimum.

Sve u jednom: Jednostavna i brza montaža
Postavljanje je veoma jednostavno i može se obaviti samostalno bez angažovanja stručnjaka u jednom koraku: grejni zaštitni kabal se postavlja uzduž sa donje strane cevi. Nekoliko blago stisnutih veza biće dovoljno da kabal drži na onom mestu cevi gde je dodatna energija najpotrebnija.

2_Rohrheizung_schema_system0453

Grejni kabal se pričvršćuje aluminijumskom samolepljivom trakom ili blago pritegnutom plastičnom šelnom. Plastične cevi se moraju prvo obmotati aluminijumskom folijom.

Industrijski standard za izolovanje cevi od 20mm debljine nije samo neophodan za pravilan rad celog grejnog sistema već doprinosi i smanjenju utroška energije.

2_Rohrheizung_schema_Isolierung

Sve o ovom proizvodu možete naći kod ditributera kompanije Hemstedt® za Srbiju: Sobel d.o.o.


Više informacija: Sobel d.o.o., Ustanička 125-I, Šumice, 11000 Beograd, Srbija, Tel/fax: 011/3087-507, 3087-064, http://www.sobel.rs

Follow me