9.0 TOTAL SCORE

Banana Pi SSD1306 OLED Display modul

STEM
0 Out of 5

Based on 0 Users

Kvalitet izrade 8
Implementirana tehnologija 8
Ease-of-use 10
Odnos cena/performanse 10
PROS
  • Lako postavljanje i upotreba
  • Jasan displej sa dosta kontrasta
  • Žuti i plavi OLED segment
CONS
  • Zauzima 26 GPIO pinova
  • Klasičan dizajn
Bottomline

Banana Pi BPI OLED Display modul je ekonomičan ekran sa montažom na GPIO header, zasnovan na standardnom SSD1306 kontroleru, te će zbog toga biti pogodan za veliki broj SBC-ova u mejkerskoj i STEM upotrebi.

Koje je vaše mišljenje o ovom proizvodu?
0 (0)

Banana Pi 0.96″ OLED Display modul je dizajniran u kompaniji 52pi, koju smo ranije sreli kao proizvođača kvalitetnih ICE Tower kulera za RPi, Orange Pi 5 i Nvidia Jetson Nano.

Modul je dizajniran kao dvodsegmentni, sa gornjim žutim i donjim plavim OLED segmentom. Ukupan broj piksela je 128 x 64.

BPi OLED modul

photo: magazin Mehatronika

Nominalni radni napon je 3,3 VDC ( min. 1,6 VDC, max. 3,6 VDC) i u sebi ima ugrađen DC/DC konverter. Ima male energetske zahteve, pa mu je maksimalna struja 100 μA, a struja pri održavanju ispisa svega 12.25 μA.

OLED modul GPIO

photo: magazin Mehatronika

Modul se postavlja direktno na GPIO header i zauzima prvih 26 pinova. Komunikacija je 4-žični SPI, a nadgleda je SSD1306 kontroler, što je standardno rešenje viđeno u mnogim sličnim 0,96″ OLED displej modulima.

photo: magazin Mehatronika

Ispis mu je jasan i svetao, sa odličnim kontrastom. OLED tehnologija omogućava čitljivost ekrana i pod izuzetno velikim uglom i nije osetljiv na ekstremne temperature.

photo: magazin Mehatronika

Mi smo ga u testiranju koristili sa BPi-M2S pločom, ali je pogodan za sve SBC-ove sa standardnim GPIO hederom, sa tim da Banana Pi SBC-ovi imaju već napisane overlay datoteke i korišćenje je izuzetno jednostavno.

Za 8 USD koliko  mu je cena čini nam se kao dobar dodatak za SBC projekte, ali i kao displej u STEM paketima.


Više informacija: na Wiki stranici modula

Aleksandar D.
Follow me