Tehnološka poboljšanja i smanjeni troškovi ubrzavaju proces usvajanja u industriji data centara
Kompanija Schneider Electric, globalni specijalista u upravljanju energijom i automatizacijom, najavila je da će podržati korišćenje litijum-jonskih baterija (Li-Ion) kao alternativu za Valve Regulated (VRLA) baterije koje se koriste u mnogobrojnim trofaznim uređajima za neprekidno napajanje (UPS).
litijum-jonska
Schneider Electric pomaže svojim korisnicima u ključnim izazovima kada su UPS-evi u pitanju:

  • Značajno smanjenje dimenzija i težine UPS-a, što omogućava efikasnije korišćenje prostora: litijum-jonske baterije sadrže mnogo više energije po jedinici zapremine. Kao rezultat, baterije zauzimaju oko jedne trećine prostora (ili manje) od poredivog VRLA rešenja koje ima istu količinu energije. Ovo pomaže korisnicima da povećaju prostor za IT opremu, a takođe smanjuje potrebe za hlađenjem što se odražava kao ušteda na kapitalnim troškovima i troškovima tekućeg poslovanja.
  • Potrošnja UPS baterije i održivost: dugotrajnost litijumskog dizajna znatno smanjuje troškove i održavanje kao i sam proces zamene baterije.

liion chart
„Dok VRLA nastavlja da bude dominantna energetska tehnologija za UPS-eve zbog niske cene i visokog nivoa pouzdanosti, litijum-jonska baterija postaje sve više privlačna opcija za sve veći broj klijenata“, izjavio je Pedro Robredo potpredsednik Secure Pover Sistems Schneider Electric. „Iako početna cena litijum-jonskih baterija ostaje viša nego VRLA, ovaj jaz značajno je smanjen u poslednjih nekoliko godina. Zavisno od aplikacije, litijum-jonsko rešenje može da ponudi smanjenje projektovanih troškova životnog veka od 10 do 40 odsto u odnosu na njihov inicijalni životni vek.“
liion ups
Litijum-jonske baterije su dostupne od druge polovine 2016. godine za projekte koji podržavaju Symmetra MW, Galaxy 7000 i Galaxy VM uređaje Schneider Electric-a. Dodatna podrška trofaznim proizvodima biće na raspolaganju u 2017. godini.
liion module
Schneider Electric će prikazati svoje litijum-jonske baterije na istraživačkom centru u Sent Luisu. Za više informacija posetite sajt: http://www.schneider-electric.com/b2b/en/solutions/system/s4/data-center-and-network-systems-lithium-ion-battery/index.jsp
O kompaniji Schneider Electric
Schneider Electric je globalni specijalista za upravljanje energijom i automatizacijom.  Sa prihodima od 25 milijardi evra u 2014. godini, naših 170.000 zaposlenih uslužuju klijente u preko 100 zemalja, pomažući im da upravljaju svojom energijom i procesima na siguran, pouzdan, efikasan i održiv način. Od najjednostavnijih prekidača do složenih operativnih sistema, tehnologija, softveri i usluga, unapređuju način kako naši klijenti upravljaju i automatizuju svoje poslovanje. Naše povezane tehnologije će reoblikovati industije, tranformisati gradove i obogatiti živote. U Schneider Electric-u ovaj koncept zove se Life Is On.

Marija D.