Kako učiniti efikasnijim Vaše procese doziranja, punjenja i vaganja

Efikasno i pouzdano praćenje procesa vaganja i doziranja je od suštinske važnosti za obezbeđenje kvaliteta. Zbog ovakve važne uloge, nameću se visoki zahtevi prema opremi koja se koristi: vagarske elektronike moraju da ispune nove zahteve po pitanju tačnosti, robusnosti i fleksibilnosti. Kod dinamičkog vaganja, firmver koji se koristi kod filtera i algoritama ima ključnu ulogu.
Ipak, postavlja se pitanje: koliko su instrumenti efikasni? Dva trenda, koja se suprotstavljaju, otežavaju firmama da izaberu optimalnu elektroniku za vaganje:

  • Standardna: postoji mnogo dobrih razloga za standardizaciju vagarskih elektronika. Ukoliko oprema koja se koristi, podržava mnogo različitih aplikacija, smanjuje se potreban broj različitih tipova vagarskih elektronika. To ima sledeće prednosti: manja potreba za obukom i navikavanjem na instrument, manje trošenje resursa na održavanje standardne opreme, manji broj delova za zamenu, itd. Korišćenje standardne opreme je preduslov ukoliko želite da smanjite troškove.
  • Specijalna: procesi vaganja i doziranja se razlikuju kod većine firmi. U zavisnosti od materijala, okoline i aplikacije, praćenje i kontrola vagarskog procesa omogućava više mogućnosti podešavanja i prilagođavanja jedinica. Specijalno rešenje, međutim znači i više problema sa održavanjem (softvera i firmvera) i kompleksnija instalacija, naročito ukoliko je potrebno servisiranje.

WE2107 za panel ugradnju    

Inovativni, univerzalni vagarski indikator kao što je WE2107 nudi praktično rešenje za gotove sve zahteve. Standarda izvedba je idealno skrojena za ugradnju u širok spektar aplikacija.

Dodatno, WE2107 nudi interfejs i tastere za lako prilagođavanje individualnih procesa vaganja i doziranja. Panel softver koji se dobija sa elektronikom nudi lakše kontrolisanje uređaja i mnoge opcije podešavanja filtera i graničnih vrednosti.

Ukratko, WE2107 vagarski indikator nudi značajnu fleksibilnost i raznolikost u odnosu na konvencijalnu vagarsku elektroniku, koja je često ograničena na specifične aplikacije. U firmama gde se vrše različiti procesi vaganja i doziranja, WE2107 može da zameni mnoge različite specifične vagarske indikatore i elektronike koje su ranije korišćene. Ovo maksimizuje korišćenje i kompatibilnost u procesu proizvodnje sa svakodnevnim zahtevima fleksibilnosti koji se danas nameću firmama.

 

Autor: Hotimir ml. Ličen, TRCpro, Novi Sad


Više informacija: TRC PRO d.o.o., Preradovićeva 31, 21131 Petrovaradin, Srbija, T: +381 21 6433774, http://www.trcpro.rs

Aleksandar Dakić
Follow me